Klassiek Zomerconcert op Urk

Sopraan Ineke Littooij en pianist Rens de Winter vormen sinds een jaar het relatief jonge duo The Classical Performers. Ineke: “Wij zijn twee musici met een hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen. Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen. Daarom brengen wij gepassioneerd de mooiste klassieke werken in diverse talen ten gehore.” Rens vult aan: “Het maakt niet uit of je oud bent of jong. Muziek roept emoties op en raakt mensen. Daar doen we het voor.”

The Classical Performers werken regelmatig samen met verschillende koren en musici. Tijdens dit Zomerconcert geven zij samen met tenor Frits van der Sloot en Mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk verschillende werken van onder andere Händel, Mendelsohn, Mozart en Fauré letterlijk een stem.

Het concert vindt op zaterdag 10 juni plaats in Kerkje aan de Zee op Urk (Prins Hendrikstraat 1). De deuren gaan om 19.00 uur open, het concert start om 19.30 uur. Toegang is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.