Hemelvaartsdag 2017

Zang op Hemelvaart was live te zien bij Omroep Flevoland.

Zang op Hemelvaartsdag is een jaarlijks terugkerend koorconcert waaraan door een groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Zang op Hemelvaart is een traditie op Urk, het werd dit jaar voor de 48e keer georganiseerd. Het idee voor dit koorconcert is ontstaan toen in 1968 op Urk het 1000-jarig bestaan van het voormalige Zuiderzee-eiland werd gevierd. De Urker koren boden toen de bevolking een concert aan in de oude visafslag op de haven. In 1998 werd het concert verplaatst naar de nieuwe visafslag en sinds 2014 vindt het concert plaats in Sporthal de Vlechttuinen. Vanuit het gehele land komen ieder jaar rond 3000 mensen naar Urk om dit evenement mee te maken.

Zie het beeldverslag van deze 48e editie bij Omroep Flevoland: