Uitverkoop!

Jubileumconcert 50 jaar Urker Zangers!

Oorspronkelijke prijs was: €15,00.Huidige prijs is: €9,95.

Categorie:

Urk, 10-02-2018

Urker Zangers 50 jaar, een begrip op Urk en ver daarbuiten!

Het 50-jarig jubileum van mannenkoor Urker Zangers hebben we mogen vieren met een prachtig concert in de Urker Bethelkerk, precies op onze 50ste verjaardag; 10 februari 2018. Ons koor is opgericht 10 februari 1968.

Het is een groot genoegen om u deze cd aan te bieden, zodat u met ons mee kunt vieren met ons mee te beleven. Dit concert is helemaal live opgenomen. Tijdens ons concert hebben we de luisteraars willen meenemen door een halve eeuw geschiedenis Urker Zangers. In deze periode heeft het koor op ongeveer 650 liederen het repertoire staan, dat is nogal wat! Je mag wel zeggen een breed repertoire, van psalmen, gezangen, geestelijke liederen en negrospirituals tot opera, klassieke koorwerken, maar ook vaderlandse en zeemansliederen.

Voor het jubileumconcert moesten we dus nogal wat keuzes maken. We hebben liederen gezongen uit de tijd van onze 1e dirigent Frits Bode (1968-1990), onze 2e dirigent Roelof Elzinga (1991-2000) en onze 3e en huidige dirigent sinds 2000: Jacob Schenk.

We hebben dit niet alleen gedaan! Een grote groep musici verzorgde de koorbegeleiding. Zo was daar orkest Ars Musica. Allemaal jonge, enthousiaste musici, fijn dat zij ons hebben willen ondersteunen deze avond. Dit geldt uiteraard ook voor Jan Willem van Delft, die de vleugel tot hogere sferen heeft gebracht deze avond. En het grote en mooie Meere-orgel werd bespeeld door de Urker organist en onze muzikale vriend Hendrik van Veen. De algehele muzikale leiding was uiteraard in de vakkundige handen van onze eigen dirigent en muzikale alleskunner: Jacob Schenk.

Als voorzitter mocht ik bij de opening een gedeelte uit psalm 92 lezen, een lied van dankbaarheid en de lof aan onze Vader in de Hemel. Een uitnodiging om onze stem te gebruiken om de lof te bezingen en daarvoor ook de muziekinstrumenten te gebruiken, dat hebben we willen doen deze avond, tot eer van onze God. Op de wekelijkse repetities beginnen we altijd met het zingen van een koraal en daarna gaat de voorzitter voor in gebed. Maar soms beginnen we met een gezongen gebed. Dat hebben we ook tijdens dit concert ook mogen doen. We begonnen met een gezongen bede: “Alwetend Vader, eind’loos in genade”, want zingend bidden is 2 x bidden!!

Heel veel luisterplezier toegewenst,

namens de koorleden, het bestuur en dirigent van mannenkoor Urker Zangers,

Gerard Roskam, voorzitter.

Let op – ACTIE: Als u deze cd besteld krijgt u gratis de cd “Instrumentaal palet” erbij!

Live opname vanuit de Bethelkerk: Jubileumconcert 50 jaar Urker Zangers

m.m.v.:
Ars Musica (orkest)
Hendrik van Veen (orgel)
Jan-Willem van Delft (piano)

Inhoud:
1. Bede
2. Écce, Quómodo móritur
3. Adoramus te Christi
4. Straf mij in Uw gramschap niet
5. Alle roem is uitgesloten
6. Ps. 89 vers 1 en 8
7. Vaste rots van mijn behoud
8. Sanctus
9. Als de dag van recht en wonderen
10. O God of love, o King of peace
11. Bless this house
12. Roll, Jordan, roll
13. I want to die easy
14. I’ll wish I had given Him more
15. Exodus song en Hava Nagila Hava
16. Praise the Lord
17. The Lord’s prayer